استفاده از درب های اتوماتیک موجب افزایش راحتی و امنیت برای ساکنین ساختمان ها می شود. این درب ها از بخش های متفاوتی تشکیل شده که در هماهنگی با هم عملکرد درب را تشکیل می دهند. گاهی این قطعات خراب شده و نیاز به تعمیر درب اتوماتیک وجود دارد.
امروزه در کنار پیشرفت های صورت گرفته به منظور تسهیل زندگی افراد، وسایل و ابزار های مورد استفاده در ساخت و ساز و ساختمان ها نیز همگام با فناوری پیش رفته اند تا به این طریق روند زندگی افراد آسان تر شود. در گذشته درب های مورد استفاده برای ساختمان ها درب های معمولی آهنی بودند که برای باز و بسته شدن آن ها افراد باید به صورت دستی آن ها را باز یا بسته می کردند. اما امروزه درب های اتوماتیک جایگزین این درب های قدیمی شده اند که استفاده از آن ها مزیت های زیادی دارد.
کار با این درب ها به مراتب آسان تر و راحت تر است و خانه هایی که از این درب ها استفاده می کنند، امنیت بسیار بیش تری نیز دارند. اما با این حال در برخی مواقع ممکن است این درب ها دچار مشکلاتی شده و نیاز به تعمیر درب اتوماتیک وجود داشته باشد. در ادامه به بررسی دلایل خرابی این درب ها و نحوه تعمیر درب ریموت دار می پردازیم.
یک درب اتوماتیک از چه قسمت هایی تشکیل شده است؟
پیش از آن که وارد بحث تعمیر درب اتوماتیک شویم، بهتر است با بخش های مختلف این درب ها و نقش و عملکردی که دارند بیش تر آشنا شویم. به صورت کلی اجزای مختلف این درب ها شامل قسمت های زیر می شود:
- ریموت، بازو ها، موتور
- جک، سنسور چشمی، تابلو فرمان، فلاشر
- سیم کشی ها و کابل ها، ریل و زنجیر موتور
- آنتن مدار، برد
این موارد مهم ترین قسمت های درب های اتوماتیک را تشکیل می دهند. البته باید به این نکته توجه داشت که این درب ها در مدل های متفاوتی وجود دارند که کارکرد و بخش های تشکیل دهنده آن ها ممکن است با هم تفاوت هایی نیز داشته باشد.
درب های برقی، کرکره ای، درب های ریلی و انواع دیگر از جمله مدل های متفاوت درب های اتوماتیکی هستند که برای پارکینگ ها و ورودی ها مورد استفاده قرار می گیرند. اختلال در هر قطعه و هر قسمت تاثیر متفاوتی روی عملکرد درب داشته و به این ترتیب نیاز به تعمیر درب اتوماتیک به صورت تخصصی وجود دارد.
تعمیر درب اتوماتیک در صورت کار نکردن ریموت
گاهی اوقات ریموت این درب ها کار نمی کند و در نتیجه نمی توان درب را به صورت از راه دور باز یا بسته کرد. در صورت بروز این مشکل باید چند حالت را بررسی کرد. اگر خود ریموت مشکل داشته باشد، با تعویض باتری آن یا تعویض خود ریموت معمولا باید مشکل برطرف شود. اما در برخی مواقع ممکن است مشکل از سیستم برقی خود درب باشد. در این حالت یا تنظیمات تابلوی فرمان به هم خورده است یا سنسور الکترونیکی مشکل دارد. حالت دیگر هم از کار افتادن آنتن گیرنده در درب اتوماتیک است. تعمیرکاران حرفه ای تعمیر درب ریموت دار با بررسی نوع مشکل اقدام به تعمیر یا تعویض برخی از قطعات می کنند.
بروز مشکل در سیستم برقی درب اتوماتیک
گاهی اوقات برای تعمیر درب اتوماتیک باید سیستم برقی درب را چک کرد. گاهی اوقات در صورت بروز اختلالاتی در جریان برق، برق ورودی به سیستم قطع می شود و بخش های متفاوت درب که به واسطه برق کار می کنند، از کار می افتند.
جک، فلاشر، سنسور ها، بازوها، موتور و مابقی قسمت ها وابسته به برق در صورت قطع شدن اتصالات برقی مانند سیم کشی ها و کابل ها از کار می افتند. بنابراین در این خصوص نیاز به بررسی سیستم برقی توسط یک کارشناس مرتبط وجود دارد.
از کار افتادن سنسور های چشمی الکترونیکی
در برخی مواقع با وجودی که ریموت سالم است و مشکلی ندارد، سنسور ها عمل نکرده و درب باز و بسته نمی شود. در این حالت باید وضعیت سنسور ها را بررسی کرد. گاهی مواقع یک شیء خارجی جلوی سنسور قرار گرفته و مانع از برقراری ارتباط بین سنسور و ریموت می شود. در نتیجه با برداشتن مانع مشکل برطرف می شود. اما گاهی اوقات مشکل از جای دیگری است.
اگر تنظیمات بین سنسور و ریموت به هم خورده باشد نیز ممکن است سنسور درست عمل نکند. به این ترتیب برای تعمیر درب اتوماتیک نیاز به انجام مجدد یکسری تنظیمات وجود دارد. در نهایت اگر سنسور مشکل داشته باشد و ارتباط آن با تابلوی فرمان قطع شده باشد، بر اساس تشخیص تعمیر کار باید برای تعمیر یا تعویض آن اقدامات لازم را انجام داد.
تعمیر درب اتوماتیک در صورت خرابی و بروز مشکل در جک ها
همان طور که می دانید جک ها اصلی ترین و مهم ترین قسمت درب های اتوماتیک را تشکیل می دهند و به نوعی باز و بسته شدن و عملکرد درب مرتبط با عملکرد جک است. مشکلات مختلفی ممکن است در آن ها ایجاد شود که به دنبال آن در باز و بسته شدن درب مشکل ایجاد می شود. جک در واقع متشکل از بخش های مهمی همچون موتور، بازو ها، اهرم، سنسور ها، فلاشر و تابلوی فرمان است. مجموعه این قطعات در کنار هم عملکرد جک را رقم می زنند. به این ترتیب برای تعمیر درب اتوماتیک باید به مشکلات ایجاد شده در هر یک از این بخش ها توجه کرد.
در بدترین حالت جک آسیب دیده و می شکند. در برخی مواقع نیز تنها به دلیل اصطکاک ایجاد شده جک ها درست کار نمی کند. برای تعمیر درب ریموت دار در این حالت یک روغن کاری ساده می تواند مشکل را برطرف کند. یکی از نشانه هایی که می توان آن را به خرابی جک نسبت داد، عدم باز و بسته شدن درب است. در این حالت باید جک بررسی شده و تعمیر شود. نکته ای که در خصوص مشکلات ایجاد شده در جک ها مطرح می شود، تاثیری است که خرابی دیگر قطعات اعم از فلاشر، موتور و سنسور روی عملکرد جک دارد. بنابراین با تعمیر این بخش ها معمولا مشکل جک نیز برطرف می شود و فرایند تعمیر درب اتوماتیک انجام می شود.
تعمیر درب ریموت دار با تعمیر برد آن
در برخی موارد مشکل از برد این درب های اتوماتیک است. در صورت بروز مشکل در این قطعه نیز عملکرد درب مختل شده و درب درست باز و بسته نمی شود. نقش برد در فرایند باز و بسته شدن درب ریموت دار، انتقال فرمان باز و بسته شدن از ریموت به جک ها است. بنابراین به نوعی خرابی این قطعه روی عملکرد جک نیز تاثیر می گذارد.
در این حالت برای تعمیر درب اتوماتیک باید برد آن را تعمیر کرد. خرابی این قطعه به معنی به هم خوردن سیستم مرکزی و تنظیم کننده این درب ها است. گاهی اوقات با انجام یک سری تنظیمات مشکل برد برطرف می شود ولی برخی اوقات مشکل جدی تر است و برای رفع مشکل نیاز به تعمیر یا تعویض آن وجود دارد.
بروز مشکل باز و بسته شدن ناگهانی درب اتوماتیک و تعمیر آن
یکی از موارد رایجی که در درب های اتوماتیک دیده می شود، باز و بسته شدن ناگهانی آن ها بدون فشردن دکمه ریموت است که از لحاظ ایمنی ممکن است مشکل ساز شود. دلیل بروز این مشکل معمولا به هم خوردن تنظیمات مدار و تابلو فرمان و گیرنده است. این تداخل و اختلال ایجاد شده در این قسمت ها باید سریعا توسط یک تعمیر کار حرفه ای درب های اتوماتیک بررسی شده و به این ترتیب اقدامات لازم برای رفع مشکل ایجاد شده و تعمیر درب اتوماتیک انجام شود.
خرابی فلاشر و تعمیر آن
یکی دیگر از بخش های این درب های اتوماتیک که ممکن است دچار مشکل شود، فلاشر آن ها است. فلاشر در واقع یک چراغ هشدار دهنده است که نشان می دهد سیگنال ارسالی از ریموت به مدار منتقل شده است. اگر این فلاشر کار نکند و چراغ آن روشن نشود، ممکن است در خصوص خرابی ریموت یا مدار آنتن و دیگر قطعات اشتباه کنید. بنابراین یکی دیگر از موارد تعمیر درب اتوماتیک، خرابی فلاشر و نیاز به تعمیر آن است.
از کار افتادن موتور در درب های ریموت دار
گاهی اوقات بروز مشکلاتی در موتور موجب عدم باز و بسته شدن درب های اتوماتیک می شود. علاوه بر این در مواقعی به دلیل بروز مشکل در موتور، درب پارکینگ باز می شود اما عملکرد موتور ادامه می یابد و متوقف نمی شود. در این حالت ها، احتمال زیاد بنا به تشخیص تعمیر کار مشکل ایجاد شده مربوط به موتور این درب ها بوده و برای تعمیر درب اتوماتیک باید موتور را بررسی و تعمیر کرد.
تعمیر درب ریموت دار در صورت بسته نشدن درب
گاهی اوقات درب های ریموت دار بعد از باز شدن مجدد بسته نمی شوند. این مشکل می تواند به دلایل متعددی ایجاد شود. گاهی اوقات مشکل ایجاد شده مربوط به مختل شدن سوئیچ های تنظیم فاصله است و برای تعمیر درب اتوماتیک، باید از تعمیرکاران و متخصصان تعمیر این درب ها کمک گرفت تا مجددا تنظیمات لازم را انجام دهد. گاهی اوقات نیز به دلیل به هم خوردن تنظیمات سنسور درب این مشکل ایجاد می شود و در نتیجه باید این سنسور ها مجدد تنظیم شود. اما اصلی ترین دلیل بروز این مشکل، از کار افتادن غلتک ها و خرابی آن ها است. اگر این غلتک ها فرسوده شده باشند و اصطحکاک زیادی ایجاد کنند، عملکرد درب ها مشکل پیدا می کند. در نتیجه برای تعمیر درب ریموت دار، باید این غلتک ها را تعمیر یا تعویض کرد.
درب های ریموت دار نیاز به سرویس های دوره ای دارند
درب های اتوماتیک مجموعه ای از بخش ها و قطعات مختلف و به هم مرتبط هستند که خرابی و اختلال در هر یک از این بخش ها روی عملکرد دیگر قسمت ها نیز تاثیر می گذارد. در نتیجه تعمیر به موقع و بررسی دقیق مشکلات ایجاد شده در این درب ها را باید جدی گرفت و به سرعت بررسی کرد، پیش از آن که خرابی یک قطعه روی دیگر بخش ها اثر بگذارد. نکته ای که اهمیت دارد این است که برای تعمیر درب اتوماتیک حتما از افراد متخصص و حرفه ای کمک بگیرید.
در ادامه باید به این نکته توجه داشت که همیشه جلوگیری از بروز مشکل بهترین رویکرد است. برای این منظور بهتر است درب های ریموت دار را به صورت دوره ای سرویس کرد و از تعمیرکاران و تیم های پشتیبانی نصب این درب ها برای بررسی و سرویس کردن آن ها کمک خواست.