در برخی مواقع، به دلیل اختلالاتی که در عملکرد درب های اتوماتیک ایجاد می شود، خصوصا برای تعمیر و عیب یابی این درب و برنامه ریزی مجدد آن ها، به ریست کردن درب اتوماتیک نیاز است. این کار، در زمینه های مختلفی به عنوان یک راه حل در دستور کار قرار می گیرد.
درب های اتوماتیک همان طور که از نام شان مشخص است، یک سیستم کنترل کننده از راه دور دارند و به کمک یک پکیج برقی و کنترل از راه دور، عملکرد آن ها مدیریت می شود. هر سیستم اتوماتیکی که عملکردش برنامه ریزی شده باشد و بتوان آن را تنظیم کرد، می تواند دچار اختلالاتی نیز شود. این بدان معنی است که گاهی برای بازگرداندن عملکرد دستگاه و برنامه ریزی مجدد آن نیاز به بازگرداندن برخی از تنظیمات اولیه وجود دارد. به این فرایند، یعنی بازگرداندن تنظیمات اولیه یک سیستم اتوماتیک از جمله درب های اتوماتیک، ریست کردن سیستم می گویند.
در بسیاری از موارد، ریست کردن درب اتوماتیک بخش مهمی از فرایند تعمیر و عیب یابی درب های ریموت دار و اتوماتیک است. چه درب های پارکینگ که با ریموت کار می کنند و چه درب های اتوماتیک شیشه ای و … که دارای حس گر برای باز و بسته شدن شان هستند را می توان ریست کرد و اختلال ایجاد شده در عملکرد آن ها را به این ترتیب برطرف نمود. در این جا می خواهیم در خصوص مواردی که در آن نیاز به ریست کردن درب ریموت دار است صحبت کنیم. همچنین نحوه انجام این کار را نیز برای شما شرح خواهیم داد.
مواردی که باید درب اتوماتیک را ریست کنید
گزینه های متعددی وجود دارد که می توان از آن ها به عنوان دلیل لزوم ریست کردن درب ریموت دار یاد کرد. قبل از بررسی هر یک از این دلایل باید گفت که به هر حال دلیل کلی نیاز به انجام این کار، رفع مشکل و اختلالی است که در عملکرد درب های اتوماتیک ایجاد شده است.
این اختلالات می تواند عملکرد نرمال درب را از بین ببرد و به همین دلیل نیز معمولا تعمیرکار یا سرویس کار این درب ها، برای تعمیر و عیب یابی آن ها، ریست کردن درب اتوماتیک را در دستور کار قرار می دهد. البته خود کاربران درب نیز می توانند در مواردی که نیاز دارند، تنظیمات آن را ریست کنند. در زیر به بررسی مواردی می پردازیم که به موجب آن ها به ریست کردن درب اتوماتیک نیاز است.
ریست کردن درب اتوماتیک در صورت گم شدن ریموت
یکی از مهم ترین مواقعی که کاربران درب های اتوماتیک به ریست کردن آن نیاز دارند، زمانی است که ریموت باز و بسته کننده درب اتوماتیک گم شده باشد. در این صورت باید در سریع ترین زمان ممکن برای ریست کردن درب اتوماتیک اقدام کرد. با این کار کلیه تنظیمات انجام شده در درب، خصوصا تنظیمات ریموت به حالت اولیه یا تنظیمات کارخانه باز می گردد.
هدف از انجام این کار دو مورد مهم است؛ اول این که ریموت گم شده دیگر قابل استفاده نباشد و امنیت ساختمان مورد نظر حفظ شود. دلیل دوم نیز این است که بتوان تنظیمات را از اول انجام داد و ریموت تازه خریداری شده و جایگزین شده را برای استفاده تنظیم کرد.
ریست کردن درب ریموت دار برای برنامه ریزی مجدد
یکی دیگر از مواردی که می توان از آن به عنوان دلیل ریست کردن درب اتوماتیک نام برد، نیاز به پروگرام کردن دوباره یا برنامه ریزی مجدد درب های ریموت دار است. گاهی اوقات، به هر دلیلی نیاز است تا تمام برنامه ریزی های صورت گرفته در درب اتوماتیک پاک شده و از اول برنامه ریزی آن انجام شود.
این برنامه ریزی مجدد می تواند برای حفظ امنیت درب یا تعمیر و عیب یابی آن انجام شود. خصوصا در صورتی که عملکرد درب دچار مشکل شده باشد، ریست کردن درب ریموت دار یکی از کار هایی است که تعمیرکاران این درب ها انجام می دهند. برای مثال زمانی که درب ریموت دار باز و بسته نمی شود، یا تایم باز و بسته شدن آن دچار مشکل شده باشد، یکی از کار هایی که انجام می شود، ریست کردن درب اتوماتیک است تا به دنبال آن، مجددا تنظیمات درب انجام شود.
لزوم ریست کردن درب های اتوماتیک شیشه ای
دسته دیگر درب های اتوماتیک، درب های شیشه ای هستند. این درب ها نیز با کمک یک حس گر کار می کنند. گاهی اوقات در عملکرد این درب ها نیز اختلال ایجاد شده و باز و بسته شدن آن ها مختل می شود. خصوصا زمانی که مانعی مقابل این درب ها وجود داشته باشد، درب شیشه ای به درستی عمل نمی کند و دستور باز و بسته شدن درب به درستی ارسال نمی شود. در این صورت بیشتر مواقع با ریست کردن درب اتوماتیک، سعی در برطرف کردن مشکل ایجاد شده می کنند.
البته در مواردی نیز، ریست کردن مخصوص آلارم درب شیشه ای بوده و در صورت عمل نکردن چشمی درب شیشه ای مورد نظر، می توان با ریست کردن تنظیمات مربوط به هشدار دهنده آن، مشکل ایجاد شده در باز و بسته شدن درب مورد نظر را برطرف کرد.
ریست کردن درب اتوماتیک چگونه انجام می شود؟
این فرایند یعنی ریست کردن درب اتوماتیک، همان طور که پیش از این نیز گفته شد، به معنای پاک شدن کلیه برنامه های داده شده به سیستم و بازگرداندن آن به تنظیمات اولیه است. انجام این کار، باید متناسب با مدل و ساختار درب و پنل کنترلی آن انجام شود. برای مثال، درب های ریموت داری که دارای نمایشگر هستند، در بخش ال سی دی تنظیم کننده کل سیستم، باید برای ریست کردن تنظیمات ارائه شده اقدام کرد.
در عمده، ریست کردن درب ریموت دار، به کمک قطع کردن برق و پاک کردن برنامه ها انجام می شود. با فشار دادن دکمه های close و open روی ریموت، به صورت همزمان با هم نیز عملیات ریست کردن ریموت انجام می شود. بهتر است در خصوص بروز مشکل در خصوص عملکرد درب های ریموت دار و اتوماتیک، از تکنسین های مجرب این درب ها کمک بگیرید و حتما برای انجام هر عملیاتی نیز به دفترچه راهنمای درب اتوماتیک مراجعه کنید. مرکز سخت افزار ایران، می تواند در خصوص تعمیر درب های اتوماتیک، طیف وسیعی از خدمات را ارائه دهد.
یک پاسخ
چرا ريموت عمل نمی کند