جک در درب های ریموت دار یک بخش بسیار اساسی است که باز و بسته شدن این درب ها را بر عهده دارد. برای نصب جک درب پارکینگ باید به دقت مراحلی طی شود تا کار نصب به درستی انجام شود. نکات مربوط به فرایند نصب کردن جک پارکینگ با توجه به انواع جک های موجود ممکن است تفاوت هایی داشته باشد.
در حال حاضر در بیش تر ساختمان ها، خصوصا آپارتمان ها و سازه های بزرگ به جای درب های قدیمی از درب های اتوماتیک و ریموت دار استفاده می شود. این درب ها کار را برای ساکنین ساختمان بسیار راحت تر می کند. خصوصا در ارتباط با ساختمان های بزرگی که رفت و آمد و تردد زیادی دارند و پارکینگ های بزرگی نیز دارند، استفاده از درب های اتوماتیک بسیار کار را راحت تر کرده است. از همه مهم تر امنیتی است که این درب های ریموت دار برای ساختمان به همراه دارند.
اما در کنار این مزیت ها، از آن جایی که این درب ها به صورت اتوماتیک کار می کنند و یک سری بخش های مکانیکی و الکترونیکی دارند، فرایند نصب و حتی در مواردی تعمیر و تعویض قطعات آن ها نیز پیچیده تر است. یکی از بخش های مهم این درب ها، جک است که به نوعی می توان بخش عمده کارکرد درب های ریموت دار را مربوط به این قطعه دانست. در ادامه می خواهیم در خصوص نحوه نصب جک درب پارکینگ و نکات مربوط به آن را بررسی کنیم.
درب های ریموت دار از چه قسمت هایی تشکیل شده اند؟
در قدم اول برای بررسی مراحل و فرایند های مرتبط با نصب جک درب پارکینگ، باید با قطعات و اجزای مختلف این درب ها آشنا شویم. درب های ریموت دار به نوعی دسترسی فیزیکی را محدود می کنند و به این ترتیب برای باز و بسته شدن آن ها به بخش های اتوماتیک و الکترونیکی نیاز است. یکی از قسمت های این درب ها یک ریموت است. ریموت با یک سنسور چشمی الکترونیکی به کار رفته در این درب ها مرتبط شده و به این ترتیب درب به صورت از راه دور با یک ریموت باز و بسته می شود.
قسمت دیگر این درب های اتوماتیک یک جک است که برای باز و بسته شدن درب به صورت اتوماتیک مورد نیاز است. اهرم، بازوها، موتور، باتری، قفل برقی، تابلوی فرمان و مواردی از این قبیل از جمله بخش های متفاوت یک درب ریموت دار را تشکیل می دهند. اما به نوعی جک مهم ترین بخش این درب ها محسوب می شود و به همین ترتیب مراحل نصب جک درب پارکینگ کمی پیچیده تر و تخصصی تر است.
جک از چه قسمت هایی تشکیل شده است؟
جک ها در واقع یک سری بازو های فلزی هستند که به واسطه جریان برق کار می کنند. هر جک در ارتباط با یک موتور است. علاوه بر موتور، یک سنسور چشمی نیز در ارتباط با این قسمت است که با فشردن ریموت، دستور باز و بسته شدن درب را می دهد. دیگر بخش ها شامل اهرم ها، کلید برقی و دیگر لوازم جانبی یک جک است که در فرایند نصب کردن جک پارکینگ به آن ها اشاره می کنیم.
نکته ای که قبل از توضیح فرایند نصب جک درب پارکینگ باید در نظر داشت این است که جک ها انواع مختلفی دارند و همین امر نیز در فرایند نصب آن ها تفاوت هایی را ایجاد می کند. در ادامه مراحل کلی انجام این کار را بررسی می کنیم. این دستورالعمل تقریبا برای انواع جک ها قابل دنبال کردن است.
انجام زیر سازی جهت نصب جک درب پارکینگ
در ادامه برای انجام فرایند نصب، باید یک سری زیر سازی های مورد نیاز انجام شود. این مورد خصوصا در ارتباط با سازه های قدیمی تر و و دیوار هایی که سطح مناسبی برای نصب ندارند اهمیت دارد. برای این منظور ابتدا باید یک پلیت به عنوان زیر ساز و جهت نصب پایه عقبی بازوی جک نصب شود. پلیت مورد نظر بهتر است حداقل دارای ضخامتی به اندازه یک سانتی متر باشد. از آن جایی که یک فضای معین برای نصب جک نیاز در پشت درب نیاز است، در صورت نبودن این فضا شاید نیاز به یک سری کنده کاری ها نیز باشد.
مرحله بعدی مربوط به نصب پایه های جک است
در این مرحله از کار باید پایه های بازوی عقبی جک روی پلیت نصب شود. نکته مهمی که در این خصوص باید به آن توجه داشت، دقت به زاویه باز و بسته شدن درب است. در واقع بر اساس این زاویه و با اندازه گیری های بسیار دقیق باید پایه های بازوی عقبی را در زاویه مناسب نصب کنید.
برای نصب این پایه ها باید از جوشکاری استفاده شود. پایه جلویی را نیز در زاویه مناسب نصب کنید. به این ترتیب پایه ها در زاویه ای دقیق و مناسب نصب می شوند. دقت داشته باشید که جهت اطمینان از زاویه بندی مناسب، یک بار درب را باز و بسته کنید و از عدم وجود مشکل در باز و بسته شدن درب اطمینان حاصل کنید.
فیلم آموزش نصب جک پارکنیگ
نصب جک پارکینگ یک کار تخصصی است و نکاتی دارد که تنها نصاب های حرفه ای قادر به رعایت دقیق آنها هستند. ما فیلم آموزش نصب جک را با شما به اشتراک گذاشته ایم تا با مراحل این عملیات بیشتر آشنا شوید. در این فیلم شما تکنسین را می بینید که قبل از هر کاری، زیرسازی های لازم را جهت نصب جک انجام می دهد. سپس پایه ها نصب می شوند تا جک به درستی کار کند. در محله بعدی، نصاب سراغ بخش های الکتریکی رفته و با استفاده از ابزار و تجهیزات مخصوص، آنها را نصب و وصل می کند.
این مرحله نیاز به تخصص و ابزار مخصوص دارد تا ایمنی کار رعایت شده و خطری نصاب یا کاربر را تهدید نکند. در نهایت، جک پارکینگ نصب می شود تا آماده استفاده شود. توجه داشته باشید که شما با دیدن فیلم آموزش نصب جک پارکینگ، نمی توانید این کار را انجام دهید؛ توصیه اکید می کنیم که برای نتیجه گیری بهتر حتما از نصاب های با تجربه و ماهر کمک بگیرید.
راه اندازی قسمت های برقی و الکترونیکی جک
در مرحله بعدی برای نصب جک درب پارکینگ، باید قسمت های الکترونیکی این قطعه نصب و راه اندازی شود. این بخش های الکترونیکی شامل تابلو برق و سنسور چشمی و فلاشر آن می شود. برای نصب تابلو فرمان و مدار کنترل الکترونیکی جک باید به محل نصب آن دقت داشته باشید. اول از همه بهتر است در نزدیکی زمین قرار داده شود. نکته دیگر این که از آن جایی که این قسمت با برق کار می کند، باید در نزدیکی منبع برق باشد. در نهایت محل نصب تابلو فرمان باید در مکانی باشد که هیچ آسیبی به آن وارد نشود، خصوصا در زمان باز و بسته شدن درب پارکینگ، هیچ گونه برخوردی بین این دو نباشد.
محل نصب فلاشر و سنسور چشمی الکترونیکی باید در بیرون درب ساختمان باشد. جایی که هم در دید راننده باشد و هم به راحتی ریموت با چشمی در ارتباط باشد. محل نصب فلاشر باید روی بلند ترین و قابل دید ترین قسمت باشد. در مقابل محل نصب سنسور بهتر است در ارتفاع چهل سانتی متری از زمین باشد.
مرحله نهایی نصب جک درب پارکینگ به چه صورت است؟
حال که تمامی بخش ها نصب و در سر جای خود قرار گرفت، باید تمامی قسمت ها به واسطه کابل ها و سیم کشی های برقی به هم وصل شود. سعی کنید این سیم کشی ها با دقت هر چه تمام تر و کاملا تمیز انجام شود. به این ترتیب کابل ها، بازو ها، فلاشر و سنسور چشمی را به هم وصل و مرتبط می کند. با اتصال سیم کشی ها به مدار کنترل و تابلوی فرمان، باید درب را نیمه باز کرد و جک را از حالت خلاص خارج کرد. با وصل کردن برق ورودی به درب پارکینگ، فرایند نصب کردن جک پارکینگ نیز به اتمام می رسد.
تنها کاری که در این مرحله برای راه اندازی جک و اتمام فرایند نصب جک درب پارکینگ باید انجام داد، انجام تنظیمات مربوط به فرایند باز و بسته شدن و تنظیمات بین ریموت و سنسور درب است. در این تنظیمات، فاصله باز و بسته شدن و عملکرد هر دو بازو را تنظیم می کنید. علاوه بر این تعیین می کنید که درب به صورت خودکار در چه فاصله زمانی بسته شود. در نهایت اگر مشکلی در باز و بسته شدن درب وجود نداشت، فرایند نصب کردن جک پارکینگ به اتمام رسیده است.
چه نکاتی را باید در مورد نصب جک درب پارکینگ در نظر داشت؟
اول از همه این که انجام این کار کاملا تخصصی بوده و برای انجام آن حتما باید از نصاب های حرفه ای مخصوص نصب درب های ریموت دار کمک بگیرید. نکته دیگری که باید در نظر داشت تنوع جک های مورد استفاده برای درب های ریموت دار است. با توجه به نوع جک و نکات مربوط به آن، ممکن است فرایند نصب جک درب پارکینگ کمی متفاوت باشد. نکته ای که ساکنین باید در خصوص آن بیاموزند، نحوه استفاده از کلید خلاص کن است. این کلید در مواقعی که برق قطع می شود به کار می آید و می توان به واسطه آن درب را به صورت مکانیکی باز و بسته کرد.
در نهایت اگر هر گونه مشکی بعد از فرایند نصب جک درب پارکینگ مشاهده کردید یا تنظیمات درب بهم بریزد، حتما باید از افراد متخصص در مراکز تعمیرات تخصصی درب ریموت دار پارکینگ کمک بگیرید. به هیچ عنوان نباید بدون داشتن مهارت و تجربه کافی در این خصوص اقدامی انجام داد.