جک هایی که برای درب های پارکینگ استفاده می شوند، انواع مختلفی دارند؛ اما مهم ترین دسته بندی آنها تقسیم بندی شان به انواع جک های هیدرولیک و الکترومکانیک است. تفاوت جک هیدرولیک با الکترومکانیک را می توان از ابعاد مختلفی بررسی کرد که مهمترین آن، نوع کاربرد متفاوت هریک از جک هاست. در واقع هر کدام از آنها برای موارد و شرایط متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرند. از طرفی فرق جک هیدرولیک و الکترومکانیک را می توان در تفاوت های موجود در مزیت ها و معایب هریک از این جک ها جست و جو کرد. به این ترتیب در اینجا می خواهیم به بررسی کامل هر یک از آنها بپردازیم تا در نهایت به یک جمع بندی در خصوص تفاوت جک هیدرولیک و الکترومکانیک برای درب های پارکینگ دست یابیم.
تفاوت جک هیدرولیک و الکترومکانیک از جهت نوع استفاده
اولین موردی که می توان در بحث فرق جک هیدرولیک و الکترومکانیک به آن اشاره کرد، تفاوتی است که در نوع کاربرد این جک ها وجود دارد. جک های الکترومکانیک اساسا در ساختمان هایی مورد استفاده قرار می گیرند که واحدهای آنها کمتر از 50 واحد است. در نتیجه در ساختمان هایی که تردد به نسبت کمتری دارند، معمولا از جک های الکترومکانیکی استفاده می شود. اما در مقابل آنها جک های هیدرولیکی قرار دارند که کاربردشان معمولا در ساختمان هایی با میزان تردد بالاتر است. در ساختمان های اداری و مجتمع های مسکونی با تعداد واحدهای بالاتر، معمولا از انواع جک هیدرولیک استفاده می شود. در نتیجه مهم ترین تفاوت جک هیدرولیک و الکترومکانیک در نوع کاربرد هریک از این جک هاست.
نوع عملکرد متفاوت جک های الکترومکانیک و هیدرولیک
مورد دیگری که می توان در خصوص تفاوت جک هیدرولیک و الکترومکانیک در نظر گرفت، تفاوت در ساختار و نوع عملکرد هر یک از آنهاست. جک های الکترومکانیکی همانطور که از نامشان مشخص است، ساختاری مکانیکی دارند و سیستم شان گیربکس مکانیکی است. آنها به کمک یک چرخ دنده و گیربکس کار می کنند و مکانیزم عمل شان متکی به برق و مکانیک است. در این جک ها برای حرکت، رتور باید در استاتور با نیروی مغناطیسی بچرخد تا چرخ دنده نیز به دنبال آن به چرخش دربیاید. سپس چرخ دنده گیربکس را به حرکت در می آورد. در مقابل اما دیگر فرق جک هیدرولیک و الکترومکانیک در ساختار متفاوت جک های هیدرولیک است. آنها عملکردی مشابه ماشین های جرثقیل دارند و از فشار روغن بر استوانه های کوچک برای باز و بسته کردن درب های پارکینگ استفاده می کنند.
تفاوت جک هیدرولیک و الکترومکانیک از نظر قیمت، قدرت و امنیت
مورد مهم بعدی در بحث تفاوت جک های الکترومکانیک با نمونه های هیدرولیک در بحث قیمت و امنیت است. جک های الکترومکانیک از نظر قدرت، عملکرد خوبی دارند؛ اما قدرت آنها از جک های هیدرولیکی کمتر است. به همین دلیل نیز معمولا از آنها در مجتمع های مسکونی پر تردد استفاده نمی شود. جک های هیدرولیکی به نسبت قدرت بسیار بالاتری داشته و امکان تردد نامحدود را فراهم می کنند. از نظر امنیت نیز جک های هیدرولیکی نسبت به نمونه های الکترومکانیک امنیت بیشتری دارند و آنها به خوبی می توانند موجب چفت شدن لنگه های درب پارکینگ شوند. اما در کنار این دو مورد، زمانی که بحث تفاوت جک هیدرولیک و الکترومکانیک از نظر قیمت به میان می آید، قیمت جک های هیدرولیکی به مراتب بیشتر است و جک های الکترومکانیکی از نظر قیمت و هزینه بسیار مقرون به صرفه تر هستند. از این رو معمولا این جک ها بیشتر از جک های هیدرولیکی مورد استفاده قرار می گیرند.
مقایسه مزیت های جک هیدرولیکی و الکترومکانیکی
با توجه به مواردی که در بالا به عنوان گزینه های تفاوت جک هیدرولیک و الکترومکانیک مطرح شدند، می توان مزیت هایی که هریک از این جک ها دارند را نیز به عنوان بحث تفاوتشان در نظر گرفت. مزیت های جک درب پارکینگ هیدرولیکی شامل:
- قدرت بالاتر و تحمل لنگه های درب پارکینگ با وزن بیشتر
- امکان استفاده برای ترددهای بسیار بالاتر
- دوام بیشتر در مناطق سردسیر و حفظ کارکرد بدون هیچ گونه اختلالی در صورت کاهش دما به دلیل استفاده از روغن
- امنیت بسیار بالاتر به دلیل امکان استفاده از قفل روی جک درب پارکینگ
- مقاومت و دوام بسیار بالاتر
در مقابل این موارد مزیت های جک های الکترومکانیک نیز شامل موارد زیر می شود:
- این درب ها به خوبی قابلیت برنامه دهی دارند و می توان تنظیمات مد نظر را روی آنها اعمال کرد.
- کاربردشان بسیار بیشتر است.
- تابلوی فرمان آنها کوچکتر است.
- کارایی راحت تر و تامین امنیت کافی برای ساختمان ها
مقایسه جک هیدرولیک و الکترومکانیک از نظر معایب
معایبی که هر یک از این جک ها، حتی بهترین نوع آنها دارند، می تواند موارد دیگری را به بحث تفاوت جک هیدرولیک و الکترومکانیک اضافه کند. معایب جک های هیدرولیکی شامل گزینه های زیر می شوند:
- قیمت بالای این درب ها
- امکان ایجاد اختلال در سیستم امنیتی در صورت دسترسی عمومی به تابلوی فرمان این جک ها
معایب جک های الکترومکانیک نیز شامل موارد زیر می شوند:
- سیستم جک های الکترومکانیک به نسبت بسیار آسیب پذیرتر است و در مقابل فشارهای بیش از اندازه دوام بالایی ندارد.
- در مناطق سردسیر و در صورت کاهش دما، عملکرد آنها مختل می شود و دلیل آن هم سفت شدن گیربکس روی میل ماران است.
- داغ کردن جک های الکترومکانیک و از کار افتادن آن در صورتی که تردد ساختمان مورد نظر بیش از حد باشد.
- چرخ دنده ها و گیربکس در این جک ها به شدت در معرض خرابی بوده و سریع تر فرسوده می شوند.
نکات مهم در انتخاب جک درب پارکینگ مناسب
حال که در اینجا به تمام گزینه های تفاوت جک هیدرولیک و الکترومکانیک پرداختیم، سوال مهم اینجاست که چطور باید یک جک درب پارکینگ مناسب را انتخاب و خریداری کرد. در این زمینه باید مزیت ها و معایب هر یک از جک ها را در نظر گرفت و با بررسی انواع مشکلات رایج جک پارکینگ، بهترین و مناسب ترین گزینه را انتخاب کرد. با یک راهنمای جامع خرید جک درب پارکینگ و با یک جمع بندی از موارد بالا می توان گفت برای انتخاب باید موارد زیر را در نظر گرفت:
- نوع ساختمان و تعداد واحدهای آن
- میزان تردد ساختمان مورد نظر
- دمای هوا در منطقه ای که جک درب پارکینگ قرار است در آنجا نصب شود.
- توجه به قیمت جک درب پارکینگ
- توجه به وزن درب پارکینگ و عرض لنگه های درب