اشتراک گذاری

تعمیر درب ریلی پارکینگ و نکات مربوط به آن

درب های ریلی پارکینگ درست مانند دیگر مدل های درب اتوماتیک، به صورت اتوماتیک و با ریموت باز و بسته می شوند. اما این درب ها که از جک های ریلی استفاده می کنند، عملکرد و قطعات متفاوتی با دیگر مدل ها دارد. به همین دلیل نیز معمولا مشکلات ایجاد شده در این درب ها و فرایند تعمیر درب ریلی پارکینگ کمی متفاوت خواهد بود.

درب ریلی پارکینگ

برای این که یک درب معمولی پارکینگ، چه در ساختمان های مسکونی جدید و چند طبقه، چه در یک خانه ویلایی و چه در یک ساختمان تجاری و هر جای دیگری به یک درب اتوماتیک تبدیل شود، می توان از درب های اتوماتیک در حالت های متنوع استفاده کرد. انتخاب نوع درب یا به نوعی نوع جکی که درب معمولی را به یک درب اتوماتیک تبدیل می کند، بر اساس معیار های مختلفی از جمله نوع کارکرد و میزان استفاده از درب و شرایط ساختمان مورد نظر انجام می شود. بر همین اساس برخی از درب ها به صورت دو لنگه ریموت دار، برخی نیز تک لنگه ریموت دار، برخی به صورت کرکره ای و برخی نیز به صورت ریلی باز می شوند. 

درب های ریلی که برای پارکینگ استفاده می شوند، مشخصات و کارکرد های مخصوص به خود را داشته و با دیگر نمونه ها تفاوت هایی دارند. در نتیجه در صورت بروز مشکل و خرابی این درب ها نیز، فرایند تعمیر درب ریلی پارکینگ با مدل های دیگر متفاوت خواهد بود. در این جا می خواهیم به بررسی نحوه تعمیر درب کشویی پارکینگ بر اساس دلایل بروز مشکل و نکات مربوط به آن بپردازیم.

درب های ریلی چه ساختاری دارند و چگونه عمل می کنند؟

پیش از بررسی مشکلات این درب ها و راهکار های تعمیر درب ریلی پارکینگ، باید بدانیم که اساسا یک درب کشویی به چه صورت عمل می کند و چه مشخصات و ویژگی هایی دارد. آگاهی داشتن از این امر به درک بهتر فرایند تعمیر درب کشویی پارکینگ کمک خواهد کرد.

زمانی که می گوییم یک درب ریلی است، به این معنی است که جک مورد استفاده برای اتوماتیک کردن باز و بسته شدن یک درب، از نوع ریلی است. درب های ریلی در واقع به سمت بیرون یا داخل ساختمان باز و بسته نمی شوند. همان طور که از نام آن ها نیز مشخص است، این درب به صورت ریلی در یک سمت افقی باز و بسته می شوند. در واقع، جک ریلی در هنگام نصب روی یک لنگه درب ( معمولا لنگه ای که بیش از دو و نیم متر طول داشته باشد ) نصب می شود. سپس هنگام باز و بسته شدن درب، درب به یک سمت ( چپ یا راست ) حرکت کرده و باز می شود. سپس هنگام بسته شدن نیز همان مسیر را طی می کند. درست مانند درب کمد هایی که به صورت کشویی باز و بسته می شوند، با این تفاوت که باز و بسته شدن این درب ها به کمک ریموت انجام می شود. نصب درست درب های ریلی یکی از مواردی است که احتمال خرابی آن و نیاز به تعمیر درب ریلی پارکینگ را کاهش می دهد.

یک درب کشویی پارکینگ از چه بخش هایی تشکیل شده است؟

برای این که به درستی فرایند های مربوط به تعمیر درب کشویی پارکینگ را بررسی کنیم، باید بدانیم که یک درب ریلی به صورت معمول از چه قطعات و اجزایی تشکیل شده است. قطعا این که کدام قطعه خراب شده است و کدام بخش عملکرد خود را از دست داده است، روند تعمیر درب ریلی پارکینگ را تعیین خواهد کرد. به صورت کلی یک درب ریلی پارکینگ از قطعات زیر تشکیل شده است:

  • مهم ترین قطعه در این درب ها، یک جک ریلی است که می تواند از برند ها و مدل های متفاوتی انتخاب شود
  • در کنار جک، هر درب ریلی یک ریل فلزی و چرخ دنده دارد که حرکت درب را امکان پذیر می سازد
  • فلاشر ها، درست مانند دیگر درب های اتوماتیک برای نشان دادن باز و بسته شدن درب استفاده می شوند
  • در درب های ریلی یک سری آهن ربا در پایین و بالای درب قرار می گیرد
  • ریموت برای باز و بسته کردن درب از راه دور
  • چشمی یا سنسور ایمنی در این درب ها نیز استفاده می شود و در ارتباط با ریموت کار می کند
  • موتور که در این درب ها مخصوص جک های ریلی طراحی و ساخته شده است
  • وجود یک دندان شانه ای در درب های ریلی
  • برد و مدار کنترل که مرکز کنترل یک درب اتوماتیک محسوب می شود
  • چرخ های مخصوص درب ریلی
  • یک سری پیچ ها و جزئیات مخصوص این درب ها
  • سیم ها و اتصالات برقی مربوط به درب ریلی

این موارد اجزای اصلی یک درب ریلی را تشکیل می دهند. در صورت خراب شدن هر یک از این بخش ها، عملکرد درب به مشکل بر می خورد و در نتیجه باید برای تعمیر درب ریلی پارکینگ اقدامات به موقع لازم را در اسرع وقت انجام داد.

چه مشکلاتی ممکن است در یک درب ریلی ایجاد شود؟

همان طور که مشاهده کردید، درب های ریلی از بخش ها و قطعات متعددی تشکیل شده است. هر یک از این جزئیات ممکن است دچار مشکل شده و نیاز به تعمیر درب ریلی پارکینگ وجود داشته باشد. گاهی اوقات موتور در این درب ها از کار می افتد و کار نمی کند. علاوه بر از کار افتادن، داغ شدن، صدا دادن، خارج شدن موتور از جای خود و بروز دیگر مشکلات در موتور این درب ها از جمله مشکلاتی است که ممکن است در درب های ریلی مشاهده شود. در کنار موتور، مشکلاتی که در جک درب های ریلی نیز ایجاد می شود، یکی دیگر از مشکلاتی است که در این درب ها دیده می شود. دیگر مشکلاتی که ممکن است در درب های ریلی مشاهده شود شامل موارد زیر است:

از کار افتادن ریموت و کار نکردن آن
باز و بسته نشدن درب ریلی
بروز مشکل در سیستم انتقال قدرت به گیربکس
بروز مشکل در کلید خلاص کن
خرابی و بروز مشکل در سنسور ایمنی
از کار افتادن فلاشر
بروز مشکل در سیستم برقی درب کشویی
بروز مشکل در برد درب
به هم خورد تنظیمات مدار فرمان
بروز مشکل در ریل ها، دنده ها، چرخ ها و آهنربا های درب ریلی

تعمیر درب ریلی پارکینگ بر اساس نوع مشکل آن انجام می شود

در خصوص بروز مشکلاتی که درب های کشویی مشاهده می شود، ابتدا باید نوع و ریشه بروز مشکل تشخیص داده شود. بر این اساس راه کار هایی برای تعمیر درب کشویی پارکینگ تعیین می شود و تعمیرکار متخصص تعمیر درب ریلی پارکینگ اقدامات لازم را انجام می دهد.

تعمیر درب ریلی پارکینگ در صورت کار نکردن ریموت

اگر ریموت کار نکند و درب باز و بسته نشود، باید ابتدا ریموت چک شود. ممکن است باتری آن از کار افتاده باشد. اما گاهی نیز مشکل از سنسور ایمنی است و در نتیجه ارتباط بین ریموت و سنسور از بین رفته است. گاهی تنها یک مانع رو به روی سنسور است، گاهی نیز برای تعمیر درب کشویی پارکینگ، باید سنسور ها تعمیر یا تعویض شوند. در حالت سوم نیز، بروز مشکل و اختلال در عملکرد ریموت و سنسور ها، به هم خوردن تنظیمات مدار فرمان است. در نتیجه برای تعمیر درب ریلی پارکینگ، باید تنظیمات آن مجدد بررسی شود.

بعد از تمام این موارد، یک بخش دیگر را نیز باید مورد بررسی قرار دهید. خصوصا اگر از صحت کارکرد ریموت مطمئن شدید. رله دستگاه مرکزی و فیوز بخش دیگری است که باید بررسی شود و در صورت عدم کارکرد آن ها، تعمیرات لازم را انجام داد. در صورتی که رله صدا ندهد یا فیوز کار نکند، برای تعمیر درب ریلی پارکینگ باید این قطعات را تعمیر یا تعویض کرد. در نهایت نیز در صورتی که مشکل از هیچ کدام از این بخش ها نباشد، باید برد و سیم کشی های درب را بررسی و در صورت نیاز تعمیر کرد.

تعمیر موتور در درب های ریلی پارکینگ

یکی از مهم ترین مشکلات این درب ها، مشکلات ایجاد شده در موتور های این مدل از درب ها است. در صورت از کار افتادن، داغ کردن، صدا دادن یا هر گونه مشکل دیگری در موتور این درب ها، باید فرایند تعمیر درب ریلی پارکینگ به صورت حرفه ای و دقیق انجام شود. برای مثال ممکن است در صورت قطع شدن یک سیم، موتور درب ریلی از کار بیافتد. گاهی نیز استاتور در موتور مشکل پیدا کرده و نیاز به تعمیر و رفع مشکل دارد. خشک شدن بلبرینگ ها و بروز مشکل در گیربکس ها و همه این موارد از جمله گزینه های تعمیر موتور در درب های ریلی محسوب می شود. برای تشخیص این که آیا موتور درب ریلی مشکل دارد یا خیر، تعمیرکاران با استفاده از تجهیزات و ابزار های تخصصی خود، کارکرد موتور و صحت و درستی آن را بررسی می کنند.

دیگر تعمیراتی که ممکن است یک درب ریلی نیاز داشته باشد

با توجه به پیچیدگی این درب ها، جزئیات زیاد و ارتباطی که بین تمامی این بخش ها وجود دارد، قطعا مشکلات ایجاد شده در درب های ریلی نیز بسیار متعدد است. بخش ها و موارد زیر از جمله دیگر گزینه هایی است که ممکن است نیاز به تعمیر درب ریلی پارکینگ را موجب شود:

  • به هم خوردن تنظیمات باز شدن درب به میزان لازم و نیاز به تعمیر و بازبینی مجدد این تنظیمات
  • بروز مشکلات برقی در سیستم اعم از قطع شدن جریان برق و قطع شدن سیم کشی های درب ریلی و نیاز به تعمیرات تخصصی سیستم برقی
  • نیاز به تعمیر فرستنده درب ریلی به دلیل بروز مشکل در عملکرد آن
  • هرز شدن، گیر کردن و خراب شدن ریل ها، دنده ها، چرخ ها و آهنربا های درب ریلی که ممکن است برای رفع مشکل آن ها نیاز به تعمیر، روغن کاری، سرویس کردن یا حتی تعویض برخی قطعات باشد
  • ممکن است ریل ها شکسته باشند و نیاز به تعمیر آن ها وجود داشته باشد
  • تراز نشدن درب ریلی و بروز مشکل در عملکرد آن که در نتیجه نیاز به تعمیر و سرویس این درب ها وجود خواهد داشت

این موارد به همراه خرابی و شکستگی جک ریلی و دیگر قطعات اصلی و مهم این درب ها از جمله مهم ترین مواردی است که ممکن است نیاز به تعمیر درب ریلی پارکینگ را به وجود بیاورد. در هر حال هر مشکلی که در این درب ها ایجاد شود و خرابی های احتمالی دیگر باید توسط تعمیرکاران درب های اتوماتیک، خصوصا افراد با تجربه در زمینه تعمیر درب کشویی پارکینگ کمک گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *