درب اتوماتیک را می توان نمونه ای از پیشرفت تکنولوژی به شمار آورد که امروزه استفاده از آن بسیار متداول شده است. با وجود درب های اتوماتیک دیگر نیازی به باز و بسته کردن درب به صورت دستی نیست. بلکه در این درب ها سنسوری به کار رفته که بدون لمس کردن قادر به باز و بسته شدن هستند. شرکت هایی که این درب ها را طراحی و تولید می کنند تمام سلایق و نیاز های افراد را مد نظر قرار داده اند و متناسب با فضاهای مختلف، انواع درب اتوماتیک را تولید کرده اند. در این مبحث قصد داریم به درب های اتوماتیک بپردازیم. ما را همراهی نمایید.
انواع درب اتوماتیک از نظر عملکرد
درب اتوماتیک را از نظر نوع عملکرد به چند دسته طبقه بندی می کنند که هریک مکانیسم متفاوتی دارند و در محیط های گوناگونی استفاده می شوند. درب های الکترومکانیک، درب های هیدرولیک، درب های پنوماتیک را به عنوان انواع درب اتوماتیک از نظر عملکرد به شمار می آورند که در ادامه به توصیف هر یک از آن ها می پردازیم:
1.درب اتوماتیک الکترومکانیک
در درب اتوماتیک الکترومکانیک داخل جک یک موتور کوچک وجود دارد که به گیربکس نیرو منتقل می کند. با افزایش قدرت موتور و گیربکس، ماردون جک حرکت می کند و به دنبال آن به جلو و عقب رانده شدن شافت جک اتفاق می افتد.
درب های الکترومکانیک دو قسمت مجزای مکانیکی و الکترونیکی دارند و از ایمنی بالایی برخوردار هستند. تنها ایرادی که در این درب ها وجود دارد، استهلاک سریع آن ها و مقاومت پایین درب در برابر فشار های موجود است.
2.درب اتوماتیک هیدرولیک
درب اتوماتیک هیدرولیک با کمک روغن و مایعات کار می کند و برای کار کردن از قانون پاسکال استفاده می کند. روغن هیدرولیک از فشار وارد شده به قطعات درب جلوگیری می کند و استهلاک آن را کاهش می دهد. این درب طول عمر بالایی دارد و در هنگام کار کردن عملکرد خوب و قابل قبولی از خود نشان می دهد.مطالعه مقاله تفاوت جک درب های الکترومکانیک و هیدرولیک به شما پیشنهاد می شود.
3.درب اتوماتیک پنوماتیک
درب اتوماتیک پنوماتیک از فشار باد یا گاز استفاده کرده و آن را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند. در بخش هایی نیاز به صرفه جویی در مصرف انرژی بوده و یا به چند درب برای رفت و آمد احتیاج است، استفاده از درب پنوماتیک رواج زیادی دارد.
انواع درب اتوماتیک از نظر شکل ظاهری
زمانی که قصد ورود به ساختمان های مختلف دارید، با انواع درب اتوماتیک روبرو می شوید. درب اتوماتیک در اشکال متنوع و از متریال های مختلف ساخته می شود. در این بخش قصد داریم به انواع درب از نظر شکل ظاهری اشاره کنیم:
1.درب اتوماتیک کرکره ای
درب اتوماتیک کرکره ای یکی از پر کاربرد ترین درب ها است که غالبا برای درب مغازه ها مورد استفاده قرار می گیرد. به دلیل جمع شدن این درب ها و اشغال فضای کم، در برخی مواقع از این درب ها برای پارکینگ یا ورودی حیاط نیز استفاده می شود.
برای کار گذاشتن درب کرکره ای نیازی به در نظر گرفتن عرض بیشتر و یا فضای بازشو روبرویی نیست. انواع درب اتوماتیک کرکره ای از تیغه و موتور متفاوتی برخوردار هستند. برخی از تیغه ها ارتفاع متفاوت و امنیت بالاتری دارند. همچنین موتور درب کرکره ای ساید نیز دارای طول عمر بالاتر و امنیت بیشتری است.
2.درب اتوماتیک کشویی
درب اتوماتیک کشویی غالبا نفررو هستند و در برخی محیط ها به منظور تکریم ارباب رجوع مورد استفاده قرار می گیرد. در این درب ها از شیشه و فریم های آلومینیومی یا استیل استفاده می شود و آن را به شکل زیبایی طراحی می کنند.
به کار بردن درب های کشویی تاثیر زیادی در صرفه جویی در مصرف انرژی دارند و از هدر رفتن انرژی جلوگیری می کنند. همچنین از آنجا که در این درب ها از درزگیر مویی یا پلاستیکی استفاده می شود، از ورود گرد و خاک و سر و صدا به داخل جلوگیری می کنند.
درب های کشویی با هر نوع دکوراسیونی به راحتی هماهنگ می شوند و استهلاک آن ها پایین است. باز و بسته شدن درب های کشویی با حداقل صدا انجام می شود و هیچ گونه آلودگی صوتی ایجاد نمی کند. درب های کشویی از مکانیسم های مختلفی برخوردار هستند و در مدل های زیر طراحی و تولید می شوند:
درب اتوماتیک تلسکوپی
در اماکنی که نیاز است ورودی ها بازشو بیشتری داشته باشند و افراد زیادی از آن عبور می کنند، همانند مجتمع های تجاری و اماکن عمومی از درب اتوماتیک تلسکوپی استفاده می شود. مکانیسم این درب همچون درب های کشویی است. با این تفاوت که در این مدل، درب حدود 30 درصد بیشتر از دیگر مدل های کشویی باز می شود.
در این درب ها امکان ایجاد ورودی های با عرض 3.5 متر و ارتفاع 2.5 متر وجود دارد. همچنین در درب تلسکوپی شیشه های 10 میلی متری و 20 میلی متری استفاده می شود و می توان وضعیت آن را به صورت اتوماتیک، دائم باز، دائم بسته، نیمه باز و غیره کنترل و زمان بندی کرد.
درب اتوماتیک زاویه دار
درب اتوماتیک زاویه دار را در فروشگاه ها و مکان هایی که بازشوی آن ها در یک طرف است، استفاده می کنند. حرکت این درب ها به صورت خطی است و لنگه درب ها با یکدیگر زاویه ای را تشکیل می دهند که از 90 درجه تا 175 درجه متغیر است. مدار درب زاویه دار را می توان کنترل و برنامه ریزی کرد و امکان استفاده از شیشه های 10 میلی متری و دو جداره در آن وجود دارد.
درب اتوماتیک منحنی
درب اتوماتیک منحنی از دیگر انواع درب های کشویی است که از طراحی منحصر به فرد و زیبایی برخوردار است. این درب ها را بر اساس معماری فضای مورد نظر، به شکل نیم دایره یا دایره کامل می سازند. این درب ها به صورت کاملا سفارشی و مخصوص طراحی و تولید می شوند.
استفاده از درب های منحنی باعث ایجاد زیبایی و هارمونی جذاب در فضا شده و در آن ها تبادل هوای داخل و بیرون به حداقل می رسد. بنابراین می توان آن را به عنوان روشی موثر برای صرفه جویی در مصرف انرژی در نظر گرفت.
3.درب اتوماتیک خروج اضطراری
درب اتوماتیک خروج اضطراری را برای استفاده در مواقع آتش سوزی و غیره استفاده می کنند. به این صورت که عرض آن به صورت کامل برای ورود و خروج باز می شود. در برخی از نمایشگاه های خودرو و پارکینگ ها که خودرو وارد و خارج می شود، درب های خروج اضطراری کاربرد زیادی دارند.
4.درب اتوماتیک شیشه ای
در قسمت بالای درب اتوماتیک شیشه ای یک سنسور یا چشمی وجود دارد و متریال اصلی به کار رفته در این درب ها از شیشه است. به علت زیبایی این درب ها ظاهر ساختمان بسیار چشم نواز و مدرن به نظر می رسد. این درب ها در مکان های مختلفی همچون اماکن اداری، تجاری، مسکونی و غیره مورد استفاده قرار می گیرند.
درب های شیشه ای فضای زیادی اشغال نمی کنند و به صورت ریلی باز و بسته می شوند. درب های شیشه ای شامل انواع مختلفی از درب ها می شوند که درب شیشه ای تاشو، درب شیشه ای گردان، درب شیشه ای لولایی و غیره نمونه های آن هستند.
به کار بردن درب شیشه ای از اتلاف انرژی گرمایشی و سرمایشی جلوگیری می کند، امکان دسترسی به کنترل و زمان بندی آن وجود دارد و اصطکاک آن پایین است. برای نصب این درب ها باید از افرادی که تخصص و مهارت بالایی دارند، استفاده کرد. مطالعه راهنمای تعمیر درب شیشه ای اتوماتیک به شما کمک می کند.
مزیت انواع درب اتوماتیک در اماکن تجاری
اولین صحنه ای که از شما و کسب و کار شما در ذهن مشتری باقی می ماند، دفتر کار یا فروشگاه شما است. بنابراین باید از تمام تجهیزاتی که در زیباسازی فضای کاری شما موثر هستند، استفاده کنید. نصب و راه اندازی درب اتوماتیک می تواند تاثیر مثبتی بر مشتریان و فضای کاری شما داشته باشد و جلوه ای مدرن به ساختمان ببخشد. بنابراین به دلایل زیر افراد ترجیح می دهند از انواع درب اتوماتیک در کار خود استفاده کنند:
- عملکرد راحت
از آنجا که درب اتوماتیک به صورت خودکار باز و بسته می شود، نیازی به استفاده از دست نیست. همین مسئله بسیاری از دردسر های مشتریان را برای باز و بسته کردن درب کم کرده و آن ها را راحت می کند.
- عدم ازدحام جمعیت و ترافیک
درب اتوماتیک در ساعاتی که فروشگاه ها شلوغ هستند، می تواند رفت و آمد مشتریان را کنترل کند و از ایجاد ترافیک و ازدحام جمعیت در ورودی فروشگاه جلوگیری کند.
- امنیت بالا
درب اتوماتیک به دلیل داشتن سنسور، تایمر و امکان کنترل از راه دور، از ایمنی بالایی برخوردار است. بنابراین صاحبان کسب و کار می توانند بدون حضور در محل کار و از راه دور درب ها را کنترل کنند.
- جلوگیری از اتلاف انرژی
درب اتوماتیک شیشه ای از هدر رفتن انرژی سرمایشی و گرمایشی جلوگیری می کند. چرا که این درب ها بی دلیل باز نمی مانند و پس از عبور افراد سریعا بسته می شوند. همین مسئله باعث می شود تبادل انرژی با محیط بیرون کاهش پیدا کند.
کاربرد انواع درب اتوماتیک
- درب اتوماتیک در مکان های خاصی که نیاز به امنیت بیشتری است، همانند آزمایشگاه ها، اماکن نظامی و غیره کاربرد زیادی دارد.
- از درب های اتوماتیک در مکان هایی که نیاز به صرفه جویی در مصرف انرژی وجود دارد، همانند هتل ها و فروشگاه ها استفاده می شود.
- این درب ها در مکان هایی کاربرد دارد که باعث رفاه حال افراد می شود. همانند پارکینگ منازل، درب های اتوماتیک بیمارستان ها و غیره.
- وجود درب اتوماتیک در مکان های بهداشتی کاربرد زیادی دارد، چرا که نیازی به لمس درب نیست. همانند آزمایشگاه ها و درب اتاق عمل.
- درب اتوماتیک در مکان هایی که باعث افزایش سرعت کار می شوند، اهمیت دارند. همانند درب مکان های صنعتی.