اشتراک گذاری

چند نوع درب بیمارستانی وجود دارد؟

بیمارستان ها ساختمان های پیچیده و پرترددی هستند که برای اطمینان از ایمنی و امنیت به درب های تخصصی نیاز دارند. از درب های ضد حریق گرفته تا درب های امنیتی هسته جامد و محافظ در برابر تشعشع، باید الزامات سختگیرانه ای را برآورده کنند و در عین حال دسترسی آسان را برای پرسنل پزشکی فراهم کنند. در این مقاله، انواع درب بیمارستانی موجود در بازار امروز را معرفی کرده و در مورد مزایای هر یک صحبت خواهیم کرد.

انواع درب بیمارستانی

درب های ضد حریق

درب های ضد حریق یکی از اجزای ضروری هر بیمارستانی هستند که یک مانع حیاتی بین بخش های ساختمان ایجاد می کنند و به مهار گسترش آتش و دود کمک می کنند. درب های ضد حریق طوری طراحی شده اند که در صورت بروز آتش سوزی، بسته بمانند و سرعت آن را کاهش دهند یا حتی از گسترش آن در سراسر ساختمان جلوگیری کنند.

مزایای درب ضد حریق

درب های ضد حریق مزایای زیادی برای بیمارستان ها دارند. آن ها می توانند با مهار آتش در یک منطقه به محافظت از بیماران، کارکنان، بازدیدکنندگان و تجهیزات کمک کنند. علاوه بر این، آن ها می توانند آسیب اموال ناشی از آتش سوزی را کاهش دهند و همچنین زمان خرابی ناشی از تعمیرات یا تعویض هایی را که در صورت عدم وجود درب ضد حریق ضروری است، به حداقل برسانند. علاوه بر این، نصب درب های ضد حریق همچنین می تواند به بیمارستان ها کمک کند تا مقررات ایمنی تعیین شده توسط مقامات محلی و شرکت های بیمه را رعایت کنند.

درب ضد حریق بیمارستانی

انواع درب بیمارستانی ضد حریق

انواع مختلفی از درب های ضد حریق برای استفاده در بیمارستان ها وجود دارد که از جمله آن ها می توان به مدل های اسکلت فلزی با درزگیر، فریم های چوبی، لعاب دار با شیشه سرامیکی، روکش فلزی با هسته های عایق، مواد کامپوزیتی مانند پانل های لانه زنبوری آلومینیومی و کشویی اشاره کرد. یا سیستم های تاشو ساخته شده از قاب های فولادی یا چوبی پر از مواد عایق مانند پشم معدنی یا تخته عایق فوم. هر نوع دارای ویژگی های متفاوتی است که آن را برای کاربردهای خاصی در بیمارستان مناسب می کند.

برخی درب های خروج اضطراری نیز به صورت ضد حریق تولید می شوند. این درب ها نیز برای استفاده در بیمارستان مهم هستن؛ زیرا در هنگام بروز حادثه، پرسنل باید بتوانند بیمار را به سلامت از ساختمان خارج کنند.

درب های امنیتی هسته جامد

درب های امنیتی هسته جامد بخش مهمی از سیستم امنیتی هر بیمارستانی هستند. آن ها با جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به مناطق حساس، مانند اتاق بیماران و انبار تجهیزات پزشکی، یک لایه حفاظتی اضافی را فراهم می کنند.

مزایای درب های امنیتی هسته جامد

درب های امنیتی هسته جامد مزایای زیادی برای بیمارستان ها دارند. آن ها می توانند به کاهش خطر سرقت یا خرابکاری کمک کنند، در برابر مزاحمان محافظت کنند و حریم خصوصی بیشتری را برای بیماران در بخش های خاص فراهم کنند. علاوه بر این، آن ها اغلب دارای درجه ای از مهار آتش سوزی هستند و می توان از آن ها برای جلوگیری از ورود دود یا شعله در مواقع اضطراری استفاده کرد.

انواع درب بیمارستانی امنیتی هسته جامد

امروزه در بازار انواع مختلفی از درب های امنیتی هسته جامد موجود است. رایج ترین نوع درب فولادی با قاب تقویت شده است که برای مقاومت در برابر تلاش برای ورود اجباری از منابع خارجی طراحی شده است. گزینه های دیگر شامل درب های آلومینیومی با شکست حرارتی بین پانل ها است که به جلوگیری از انتقال حرارت کمک می کند. درب های فولادی با روکش چوبی و مواد کامپوزیتی مانند فایبرگلاس یا ورقه پلاستیکی نیز وجود دارند که استحکام و دوام برتر را ارائه می دهند و در عین حال قابلیت عایق صدا هم دارند.

انواع درب ضد حریق

درب های تشعشعی

درهای تشعشعی بخش مهمی از هر اتاق تصویربرداری پزشکی یا سایر مناطقی هستند که در آن از اشعه استفاده می شود. آن ها مانعی بین بیماران و کارکنان ایجاد می کنند و افراد را از قرار گرفتن در معرض سطوح خطرناک تشعشع محافظت می کنند.

مزایای درب های تشعشعی

درب های تشعشعی مزایای بی شماری نسبت به سیستم های درب سنتی در مناطقی که تشعشع وجود دارد، دارند. این مزایا شامل افزایش ایمنی هم برای بیماران و هم برای کارکنان است. مهار مواد خطرناک، کنترل بهتر جریان هوا، کاهش سطح سر و صدا، افزایش بهره وری انرژی و امنیت بیشتر در برابر دسترسی غیرمجاز، از جمله مزایای این درب ها هستند.

انواع درب بیمارستانی تشعشعی

امروزه انواع درب بیمارستانی تشعشعی در بازار موجود است که شامل مدل های کشویی، لولایی، تاشو/آکاردئونی، گردان/تاب دار، مدل های درجه بندی آتش با ویژگی های بسته شدن خودکار و همچنین نسخه های دستی غیر اتوماتیک است. ویژگی های بسته شدن هر نوع بسته به برنامه ای که برای آن استفاده می شود مجموعه ای از مزایای منحصر به فرد خود را دارد، بنابراین مهم است که نوعی را انتخاب کنید که نیازهای خاص شما را برآورده کند.

درب بادبزنی بیمارستانی

در بسیاری از بخش های بیمارستانی برای سهولت رفت و آمد از درب های بادبزنی استفاده می شود. این درب ها لولای به خصوصی دارند که به هر دو طرف می چرخد؛ بنابراین باز و بسته کردن آن ها بسیار ساده است. در بخش هایی مثل اورژانس که مدام رفت و آمد دارند، استفاده از این درب ها معمول است. درب بیمارستانی بادبزنی، می تواند ضد حریق باشد. به این ترتیب نام گذاری آن صرفاً به دلیل نحوه باز و بسته شدن صورت گرفته است.

استفاده از درب های اتوماتیک نیز در بیمارستان ها رواج دارد، برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید در مورد مزایا درب های اتوماتیک در ساختمان ها مطالعه کنید. 

درب بیمارستانی بادبزنی

تعمیر و سرویس درب های بیمارستانی

با وجود کیفیت بالای این درب ها، به دلیل استفاده زیاد، ممکن است به مرور از تنظیم خارج شوند. به همین دلیل به صورت دوره ای به سرویس نیاز دارند. همچنین ممکن است دچار خرابی شوند که باید در اسرع وقت تعمیر شوند. برای مثال شما نمی توانید با وجود خرابی درب تشعشعی، به تصویر برداری ادامه دهید. به این منظور، کافی است از اطلاعات صفحه تماس با ما استفاده کرده و درخواست تعمیر توسط تکنسین کنید. تا تکنسین تعمیرات درب های تخصصی در محل حاضر شده و مشکل را رفع کند.

قیمت درب بیمارستانی

هر کدام از انواع درب بیمارستانی که در این مقاله معرفی کردیم، قیمت متفاوتی دارد. این قیمت بر اساس کارایی آن تعیین می شود. اگر قصد دارید برای بیمارستان، درمانگاه، مرکز تصویربرداری و غیره، درب مناسب تهیه کنید، لازم است ابتدا تحقیق کاملی انجام داده و هزینه ها را برآورد کنید. جنس و مواد به کار رفته و شرکت یا کشور سازنده درب نیز در تعیین این قیمت تأثیر دارند.

ضمن اینکه برخی درب های بیمارستانی دارای جک هایی هستند که وظیفه کنترل باز و بسته شدن را برعهده دارند و همانطور که تعمیر جک درب پارکینگ به صورت دوره ای صورت می گیرد، آن ها هم باید در بازه های زمانی مشخص سرویس شوند. به این ترتیب باید این هزینه را نیز در نظر داشه باشید که از هزینه های جاری نگهداری است. 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *