اشتراک گذاری

معرفی انواع درب های اتوماتیک آسانسور

انتخاب درب آسانسور یک پروسه بسیار مهم است و انتخاب یک درب مناسب برای افزایش کارایی و ایمنی آسانسور حرف اول را می زند. از این رو باید بین درب های مختلف موجود در بازار، با شناختی که نسبت به انواع این درب ها و کارایی های آن ها وجود دارد، بهترین نوع آن انتخاب و نصب شود. در کنار انتخاب درب مناسب، نصب و راه اندازی این درب ها هم اهمیت زیادی دارد و باید حتما به یک مرکز تخصصی سپرده شود. درب های مورد استفاده برای آسانسور ها هم شامل درب کابین و هم درب های طبقات می شود که مجموعه این درب ها با هم سوار می شوند و عملکردشان به دنبال هم است.

درب کابین دربی است که روی کابین سوار می شود و درب های طبقات نیز در هر طبقه که آسانسور توقف دارد، نصب می شود. در کنار این دسته بندی، تمامی این درب های کابین و طبقات شامل انواع درب های اتوماتیک آسانسور و نیمه اتوماتیک نیز می شوند. استفاده از درب اتوماتیک برای آسانسور می تواند مزیت های زیادی داشته باشد. با این حال همین درب های اتوماتیک آسانسور هم انواع مختلفی دارند که باید برای انتخاب بهترین درب از لحاظ ایمنی و کارایی، با انواع این درب ها آشنا بود. در ادامه می خواهیم با بررسی انواع درب های مورد استفاده برای آسانسور ها، با انواع درب های اتوماتیک موجود نیز آشنا شویم.

درب های اتوماتیک آسانسور

درب کابین چه ساختاری دارد؟

پیش از بررسی انواع درب‌های اتوماتیک آسانسور بیایید با ساختار و عملکرد درب کابین آشنا شویم. این درب ها از لحاظ تعداد به میزان تردد و عملکرد آسانسور بستگی دارند. به نسبت این که میزان ورودی و خروجی آسانسور مورد نظر چقدر است، تعداد درب کابین نیز متفاوت خواهد بود. بنابراین باید دید آسانسور برای چه نوع ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد.

در یک ساختمان مسکونی چند واحدی با تردد معمولی، از یک درب کابین استفاده می شود که این درب به همراه خود کابین جا به جا خواهد شد. این درب ها به هیچ عنوان از نوع لولایی نیستند و معمولا اجزای تشکیل دهنده درب های کابین شامل قرقره ها، لته ها، سیل درب، کنتاکت، کفشک ها و … می شوند. استفاده از درب اتوماتیک برای آسانسور، خصوصا برای افزایش ایمنی درب کابین اهمیت ویژه ای دارد.

درب های طبقات چه نوع عملکردی دارند؟

دسته دیگر درب هایی که می توان از درب‌های اتوماتیک آسانسور برای آن ها استفاده کرد، درب های طبقات اند. این درب ها در هر طبقه بین ایستگاه و چاه آسانسور قرار می گیرند. این درب ها نیز در افزایش امنیت افراد هنگام استفاده از آسانسور نقش مهمی دارند و مانع از سقوط افراد یا برخورد با کابین می شوند. این درب ها تنها در زمان توقف کابین در طبقه مورد نظر باز می شوند. برای انتخاب درب اتوماتیک برای آسانسور در طبقات نیز باید مواردی از جمله نوع ساختمان، کارایی آسانسور، میزان تردد و استفاده از آسانسور و یک سری استاندارد های به خصوص در نظر گرفته شود.

انواع درب های اتوماتیک آسانسور

همان طور که در بالا مشاهده کردید، یک دسته بندی اولیه برای درب‌های اتوماتیک آسانسور، دسته بندی آن ها به درب های اتوماتیک کابین و طبقات می شود. حال خود این درب های اتوماتیک نیز انواع مختلفی دارند و به دو دسته کلی تقسیم بندی می شوند:

  • درب های اتوماتیک تلسکوپی
  • درب های اتوماتیک سانترال

انواع مختلف این درب ها شامل بخش هایی از جمله کنتاکت ها، کفشک ها، سیل درب، لته ها و چهارچوب می شوند. در ادامه هر یک از این درب ها و کارایی هایی که دارند را بیشتر بررسی می کنیم.

درب اتوماتیک برای آسانسور

درب های اتوماتیک آسانسور تلسکوپی

به صورت کلی طراحی و ساخت درب اتوماتیک برای آسانسور باید بر اساس نوع کاربرد آن در ساختمان باشد. بر همین اساس در برخی ساختمان ها نیاز است بر اساس محل قرار گیری آسانسور و فضایی که در دسترس است، درب آسانسور تنها از یک طرف باز و بسته شود. درب های اتوماتیک تلسکوپی همچین ساختاری دارند و تنها از یک سمت باز و بسته می شوند. این درب ها هم برای درب کابین آسانسور و هم طبقات مورد استفاده قرار می گیرد و در زمان ایستادن کابین در هر طبقه، درب کابین و طبقات به صورت خودکار از یک سمت باز و بسته خواهند شد.

درب های اتوماتیک تلسکوپی در آسانسور های تک درب استفاده می شوند و تنها دارای یک پنل هستند. استفاده از این درب‌های اتوماتیک آسانسور معمولا برای فضا های محدود و راهرو های باریک کاربرد بسیار زیادی دارد. معمولا مدت زمان باز ماندن این درب ها را می توان با استفاده از ریموت بین 0 تا 40 ثانیه تنظیم کرد. سرعت باز و بسته شدن درب های تلسکوپی آسانسور ها نیز بین 700 میلی متر بر ثانیه و قابل تنظیم است.

بیشتر بخوانید: ریست کردن درب اتوماتیک

درب های اتوماتیک سانترال آسانسور ها

دسته دیگر درب هایی که به عنوان درب اتوماتیک برای آسانسور مورد استفاده قرار می گیرند، درب های سانترال اند. این درب ها جز پر کاربرد ترین درب های اتوماتیکی هستند که خصوصا در ساختمان های بزرگ تر و با فضایی آزاد مورد استفاده قرار می گیرند. این درب ها برای کابین های بزرگ تر کارایی دارند و به عنوان درب‌های اتوماتیک آسانسور هایی با دو لنگه درب شناخته می شوند. درب های آسانسور سانترال دارای دو لنگه مجزا است.

برای باز شدن، این درب ها به جهت مخالف هم باز شده و در زمان بسته شدن نیز به صورت مماس کنار هم قرار می گیرند. اساس کارکرد این درب های اتوماتیک در آسانسور ها، بر اساس عملکرد درست چشمی آسانسور است. در نتیجه با کار کردن چشمی درب آسانسور، این درب ها باز و بسته می شوند. از این درب ها می توان در چاهک هایی استفاده کرد که عرض بسیار زیادی دارند.

مقایسه کارایی و عملکرد درب های آسانسور تلسکوپی و سانترال

اگر بخواهیم این دو درب را با هم مقایسه کنیم، جدای از چیزی که در خصوص طراحی و ساختار آن ها گفته شد، می توان به برخی برتری های درب های سانترال نسبت به تلسکوپی اشاره کرد. معمولا درب‌های اتوماتیک آسانسور از نوع سانترال کارایی بهتر، سرعت بالاتر و زمان باز و بسته شدن کم تری نسبت به درب های تلسکوپی دارند.

از طرفی به دلیل ساختار قرینه وار درب های سانترال در مقایسه با درب های تلسکوپی این درب ها ظاهر زیباتری نیز دارند. از طرفی هم درب های سانترال معمولا فضای بسیار کم تری از کابین را به خود اختصاص می دهد و به این ترتیب عمق بیشتری در کابین ایجاد خواهد شد.با این حال این درب ها را نمی توان در هر ساختمان و فضایی به کار برد، چرا که به فضای بیشتری نیاز دارند.

درب های سانترال را تنها می توان در چاهک هایی با عرض زیاد استفاده کرد. از طرفی اگر در عملکرد چشمی آسانسور اختلالی ایجاد شود، در باز و بسته شدن لنگه های این درب اختلال ایجاد خواهد شد. در مقابل اما درب های تلسکوپی اتوماتیک بهترین گزینه برای فضا های بسیار محدود هستند و عملکرد خوبی هم در این ساختمان ها دارند.

می دونستی خدمات تخصصی اپل تو ایران  هم وجود داره 🤩 بیا اینجا 👈 نمایندگی اپل در تهران 👉 

 مزیت های استفاده از درب‌های اتوماتیک آسانسور

بعد از آشنایی کلی با انواع درب های اتوماتیکی که می توان برای آسانسور ساختمان های مختلف از آن ها استفاده کرد، می توان به برخی مزیت های کاربرد درب اتوماتیک برای آسانسور نیز اشاره کرد. استفاده از درب های اتوماتیک در سازه های مدرن تر موجب افزایش کارایی و امنیت آسانسور ها شده است. این درب ها سرعت بسیار بالا تری دارند و سر و صدای آن ها در زمان جا به جایی افراد در کابین آسانسور بین طبقات، بسیار کم است.

از طرفی استفاده از این درب ها به نسبت راحت تر است. زیبایی و مدرن بودن از دیگر مزیت های درب‌های اتوماتیک آسانسور است. افزایش امنیت و بهبود کاربری درب هایی که از نوع اتوماتیک هستند هم از دیگر مزیت های قابل توجه درب های اتوماتیک است.

 

معایب درب های اتوماتیک آسانسور

در کنار مزیت های ذکر شده برای استفاده از درب اتوماتیک برای آسانسور، این درب ها در مواردی مشکلاتی نیز دارند. خصوصا اگر در زمان انتخاب و خرید آن ها به اصول ایمنی، نوع ساختمان و میزان فضا و تردد آن توجه نشود. از طرفی اگر نصب و راه اندازی درب های اتوماتیک به درستی انجام نشود، به هم خوردن تنظیمات این درب ها یا بروز برخی نقص های فنی در این درب ها کار را برای ساکنین مشکل می کند.

برای انتخاب درب‌های اتوماتیک آسانسور باید دقت زیادی به خرج داد، چرا که استفاده از درب های نامناسب و بی کیفیت می تواند علاوه بر هدر دادن هزینه، امنیت ساکنین را هم به خطر بیاندازد. مشکلاتی نظیر از کار افتادن چشمی آسانسور یا به خوردن تنظیمات از جمله معایب درب های اتوماتیک است.

نصب و راه اندازی این درب ها نیز به مهارت بسیار بیشتری نیاز دارد و کوچک ترین خطایی می تواند مشکلات عمده ای را به دنبال داشته باشد. به همین دلیل برای انتخاب، نصب، راه اندازی و تعمیر درب اتوماتیک آسانسور حتما از مراکز تخصصی مانند مرکز سخت افزار ایران کمک بگیرید تا از بروز مشکلات جبران ناپذیر جلوگیری کنید.

5/5 - (1 امتیاز)